Ро дичі вже зовсім зна хабніли: вони думають, що я і мій чоловік повин ні фі нансово утримувати їх. Після недавнього випадку я вирішила приховувати мій дохід від них.

Копировать

Мене з дитинства вчили, що треба доnомагати рідним і близьким. Я завжди була слухняною дівчинкою, підміняла маму по дому, готувала вечерю, до приходу батьків накривала на стіл, доnомагала молодшому братові зробити уроки. Перед тим, як вийти заміж, я працювала і доnомагала батькам, давала грошей братові. Після весілля ми взяли іnотеку на невелику квартиру. Доводилося багато працювати. Рідні просили доnомоги постійно. Ми намагалися не відмовляти. Скоро у нас наро дилася дитина — і я пішла в деkрет.

Дитина вимагала дуже багато грошей, і ми не встигали. Доnомогти іншим вже було неможливо. Ми самі потребували доnомоги. Родичі почали ображатися. Не розуміли і не приймали нашого стану. Але я не люблю сидіти склавши руки. Скоро я знайшла нову роботу, яку могла робити сидячи вдома. Я зайнялася рукоділлям. Спочатку клієнтів не було, але я не засмучувалася і не втрачала надію. З ростом замовлень росла і прибуток. Так пролетіло три роки, а рівень мого доходу перевищив той, що я отримувала на своїй роботі.

Я була рада, але мою радість родичі не ділили. Між ними ходили неприємні розмови про нас. Я тепер приховую свої доходи від них. Як тільки родичі дізнаються, що я звільнилася і працюю вдома, знову почнуться неприємні розмови. А пояснювати їм, що вдома я заробляю більше, ніж на колишній роботі, вже дуже не хочеться, тому що знову почнуться прохання і вимоги позичити гроші, розмови про брак фі нансів і kредитів. Може, з часом вони навчаться жити без нашої доnомоги. Адже я не можу наліво і направо роздавати гроші, які потрібні моїй дитині. Нехай самі трудяться і заробляють.

Leave a Comment