Вийшла заміж я в 20 років. Взяв мене за дружину чоловік з сином!

Копировать

Вийшла заміж я в 20 років. Отримала чоловіка і сина (у мого нареченого був уже син 3 років). Їхня сім’я прийняла мене самотню, голодну, нещасну — і полюбили. Сина хотіла усиновити відразу, оскільки мати у нього в документі не записана, але чоловік не захотів. Каже, все з часом. Я перечити не стала, хоча була здивована. Його історія, якщо не говорити про подробиці, стара як світ. Молодий, наївний, полюбив, дізнався що стане татом, улюблена народила, і горе-матуся розчинилася в тумані. Сина відразу вважала своїм. Інакше і бути неповинно! Син мого коханого чоловіка — мій син! Інакше бути не може, хто б що не говорив! І хай не генетичний, але рідний і коханий! Через деякий час після весілля чоловік мені зробив найдорожчий подарунок: я дочку народила! Краще не придумаєш! Дочка є, син є, чоловік — розумний, красень. Ну що ще жінці для щастя потрібно? Заощаджень вистачає, голодні не сидимо, чоловік не скаржиться, лагідний, ніжний, значить, все добре. І тут мені знову щастило. Через пару років після народження дочки я народила сина! Я готова була бігти по місту і розповідати всім, яка я щаслива жінка! У мене донечка і два синочка. Старшому синові було майже 6 років.

Ласкавий хлопчик, помічник у всьому, до речі, мене він відразу мамою називав, і вважав мене своїм рідним (в сенсі, біологічним) матір’ю. Що може пам’ятати дитина, якій виповнилося 3 роки? Ось і він думав, що я була завжди. Я ще кілька разів намагалася почати розмову про усиновлення, але чула від чоловіка один відповідь: «на все свій час!». І тут, коли старшому виповнилося шість (скоро в школу), чоловік раптом сам запитав, чи хочу я ще усиновити хлопчика, я так зраділа! А то, як у тій приказці: ось знаю, що син мій, а довести неможливо! Папери зібрали, все підписали, в графу матері вписали моє ім’я. Нарешті я стала офіційною матір’ю трьох дітей! У чоловіка запитала потім, чому раніше не погоджувався на це? Знаєте, що відповів? Боявся! Боявся, що не будемо жити, розійдемося, боявся, що, народжу дітей від нього, зміню відносини до старшого, всього боявся. Спочатку розлютилася, грішна, обізвала його дурним, а потім задумалася, але ж я б теж боялася. Його один раз вже зробили боляче, як же він може ось так відразу повірити? Я вибачалася, і знову радість в будинку! Як же добре! З тих пір пройшло багато років. Старшому синові вже 19, дочки 16, молодшому 14. Старший вчиться у вищому навчальному закладі, сам вчинив, грошей не дали (тільки за підготовку).

Гордість моя, розумник, так гарний такий виріс! Весь в мене! Зараз з чоловіком на житло йому збираємо, окремо хоче жити, але це і зрозуміло, дорослий, свободи вимагає! Хлопчина серйозний, відповідально до всього ставиться. Пощастить, то до 20-річчя зробимо йому подарунок, адже давно відкладаємо, на однокімнатну квартиру. Але не про це. Головне — що було далі! Було це восени, сесія йшла повним ходом. Сталося несподіване! Якось син (старший) приїхав на вихідні. Ми проживаємо в районному місті, вищих навчальних закладів у нас не має, а він вчиться в обласному, десь годину на транспорті від нас їхати. Що він приїжджав додому. Вечір, п’ятниця, син приїхав години дві тому, з татом (з чоловіком моїм) готують щось на кухні. Дочка з подругами пішла гуляти, а молодший ганяє з хлопцями м’яч. Я в кімнаті сиджу, в’яжу і, несподівано для себе, чую розмову з кухні. Тихо, напевно, щоб я не чула, але у мене з дитинства зір не дуже, а от слух ідеальний, я чую ідеально, навіть іноді те, чого мені слухати і не треба.

Син каже чоловікові, що кілька місяців вже, як за ним на зупинці спостерігає якась жінка. Не підходить, звичайно, а просто стоїть і спостерігає за ним. Він навіть почав ходити по головній вулиці, де людей більше. Сказати, що я встала з ліжка — нічого не сказати! Я зателефонувала керівнику, попередила, що в понеділок вранці затримаюсь, благо, відносини з керівництвом хороші. Два дні пройшло, а в понеділок пішли ми проводжати сина на зупинку, щоб глянути на цю тітку! І подивилися! Як тільки її побачив чоловік, люди, мені погано стало (хоча тітка і не маленька і я нічого не боюся, навіть коли це стосується моїх малих): все було ясно, горе-матуся намалювалася, жах! Як мій уважний і спостережливий син не помітив подібності, не розумію (на лікаря для тварин вчиться, а там за характером тварин дивитися потрібно). Хоча, він же не бачив її ніколи, та й додуматися не міг до такого. Думаю, зараз сина проведу на маршрутку і підійду, проведу розмову з нею щиро, 19 років десь лазило, а тут на тобі, «приперло»! Але, поки озирнулася, цієї і слід зник! П’ять днів минуло дня нас, як на голках. У п’ятницю зустріла сина, «товаріщка» ця не з’явилася. А десь в 7 вечора ця мати заявилася до нас в будинок! І з дверей: «Здрастуйте, синочок, я твоя мати!»

Матір!!! Матір?!! Та яка ти, взагалі, мама ??? !!! Де ти була, коли юнак 18-річний з грудною дитиною на руках залишився без вступу, коли його близькі відвернулися від нього. Де ти тоді була, мама ?! Коли я з хлопчиком на руках о 3 годині ранку бігав в лікарню, він горів, задихався, а швидкі все на виїздах, де ти була ??? Приперлася вона, мамою її оголосіть, поїть, годуйте, спати кладіть! Син в шоці, чоловік в заворушеннях, а у мене одне на умі: розірвати цю маму на дрібні шматочки, і закінчити на цьому тему! Але … Син повернувся до мене і запитав: «Мама, люди не брехали, ти мені не рідна?» Як же так, чому так важко мовчати? Чому за своїм життям не стежите? І нічого я не знайшла правильнішого, ніж промовити: » Рідна, але не генетично! » Знаєте, що зробив мій син? Він підійшов і обійняв мене! Обняв, як був маленький, рученятами шию обхопив і сказав тихо на вухо: » Ти — моя мама! Єдина !!! «

Leave a Comment