Свекруха весь час дістає їжу з холодильника, яку я приготувала, і кидає в см іття, одного разу я вже не стерпіла

Копировать

Мене звуть Марина, мені двадцять шість років. Олег мій чоловік вже дев’ять місяців. Єдине, чого я не змогла добитися — це знайти спільну мову з його мамою. Олег отримав житло після смерті бабусі, і після весілля ми переїхали в його квартиру. Свекруха повинна була відвідувати нас кілька разів на тиждень, і це було єдине, що мене турбувало в той час. Вона ніколи не попереджала про час свого приходу, тому кожен візит був несподіваним. Її не хвилювало, що в цей час ми могли тільки встати з ліжка, або якщо вона приходила ввечері, то ми вже були в ліжку. Я не могла повірити, що у неї вистачає витримки їздити чотири години зі свого будинку в наш і назад, тому що в такому випадку я б приїжджала тільки раз в місяць, але вона приїжджала в місто кожні два дні, а то й кожен день. Я поступово звикла до цього, але мене дратувало, що свекруха починала прибирати в нашому будинку відразу після приїзду. Вона не тільки витирала пил, але і мила підлоги, мила посуд, але я не могла зрозуміти, навіщо вона це робить.

А коли вона пробує їжу з нашого холодильника, вона тут же починає щось готувати, цим показуючи своє невдоволення. Схоже, що вона готує взагалі без усякої причини, оскільки ми не голодні, а зберігати їжу ніде. А перед відходом вона може дати мені безліч порад про те, як піклуватися про дім. Вона може записати багато рецептів, щоб я навчилася готувати, тому що навіть собаки не будуть їсти мою їжу, за її словами. Мій чоловік завжди був поруч зі своєю матір’ю, і мені нічого не залишалося, як зробити вигляд, що я її почула і зміню свої погляди. Я не хотіла ні з ким конфліктувати, так як не люблю сварки, особливо якщо вони відбуваються в сім’ї. Мені доводилося вести себе належним чином в присутності свекрухи, а мене з дитинства вчили, що я повинна подобатися всім членам сім’ї мого чоловіка, навіть якщо насправді вони не були прекрасними людьми. Кожен раз, коли мій чоловік приходив додому з роботи, я робила вигляд, що вивчаю рецепти його матері і прибираю будинок, як це робила вона.

І кожен раз, коли я щось робила для чоловіка, я завжди згадувала, що свекруха доручила мені це зробити. Мій чоловік їв тільки світлий хліб, а вигляд чорного хліба викликав у нього нудоту. Я просто купувала чорний хліб і казала чоловікові, що його мама просила його з’їсти, і він тут же з’їдав його, не замислюючись. А якщо чоловік хворіє, я зазвичай відмовляю його приймати ліки, тому що вони допомагають лише на кілька годин, і замість цього пропоную йому випити трав’яний чай. Несподівано чоловік заявив, що йому набридло, що його мати постійно дає нам поради з дому, тому він особисто зв’язався з нею і проінструктував її, щоб вона приходила до нас додому не частіше одного разу на місяць, так як він втомився від її частих рад по дому. Я відчула полегшення від того, що мій чоловік нарешті дозволив мені робити те, що я хочу, а не те, що мені радить його мати. Ми стали більше з нею спілкуватися, і тепер я вважаю, що вона не така вже противна свекруха.

Leave a Comment