«Якщо Нар одиться Син — Назви Його Мишком »

Копировать

Дивлячись на Олега, Марина зрозуміла, що не любить його. І вже давно. Той Олег був інший. Молодий, гарний, цікавий, дарував квіти, робив несподівані подарунки. Їй так подобався його білий чуб і пронизливі блакитні очі. А цей Олег їй не подобається. Пониклий, сумний, що не доглянутий. Очі стали тьмяні і мляві. Марина забула, коли востаннє чула від нього компліменти. Але ж вона молода ще жінка, досить гарна, зі стрункою фігурою. За 10 років шлюбу вони відвідали багатьох лікарів, і все розводили руками. Обидва здорові, а дітей немає. Марина змирилася, і раділа життю. У її подруги Машки було троє бешкетників. Машка нагадувала їй ту саму мавпочку з мультика, яка не могла встежити за своїми мавпами. «Ну і що гарного в цих дітях, проживу і без них» — думала Марина.

Олег теж змирився. Цілими днями він сидів за комп’ютером і працював. У нього було багато замовлень, він вважався хорошим програмістом. Іноді він їхав на зустріч з замовниками, а в інший час Марина бачила стирчить верхівку за комп’ютерним кріслом. «Ну і добре. Раз не цінує він таке золотце, як я, знайду собі шанувальника, нехай знає». У Марини був відповідний кандидат на прикметі. Його звали Жан. Він недавно з’явився в їхньому колективі, і відразу завоював славу гульвіси. Марина знала, що у нього був уже роман з Катею-секретаркою, і з Олечкою з бухгалтерії. Тепер їй хотілося випробувати свої чари на ньому. Ну а що толку з її Олега? Що є у неї чоловік, що немає, вічно за своїм компом сидить.

Жан легко піддався чарам Марини. Запаморочливий роман закрутив їх, як тайфун. Щовечора Марина тікала з дому, знаходячи різні причини. І починалася інша життя. Повна пригод і романтики. Жан катав її на своїй гарній іномарці по місту, водив в ресторани. Додому Марина часто поверталася під ранок, кажучи, що була на дівішніке. Олег вірив їй. Збираючись на чергове побачення, Марина вибирала сукню. Вона звернула увагу на невелику коробку в шафі, відкрила її і виявила пачки грошей. Ай да Олег! Ховав від неї заначку, навіщо? Дивно це все .. Потім спитаю .. Роман з Жаном тривав кілька місяців. З Олегом Марина майже не бачилася і не спілкувалася. Вранці, коли вона збиралася на роботу, він ще спав. Увечері, прийшовши з роботи, вона бачила, що він сидить за комп’ютером або лежить на дивані. Її це моторошно дратувало. Ну що за життя у нього нудна така ..

Жан запропонував одружитися. Марина була у нестямі від щастя. Вони представляли, як після весілля поїдуть в подорож на казковий острів, у них буде багато красивих фотографій, і всі будуть їм заздрити. У Жана тільки не було грошей на ці прекрасні фантазії. Він говорив, що скоро йому виплатять пристойну премію, і тоді вони одружаться. Марина чекала з нетерпінням цього дня. Прочекавши місяць, вона зрозуміла, що Жан не отримає премію, і відповідно у них немає грошей на весілля і подорож. Марина згадала, що вдома в коробці вона бачила гроші. Вона вирішила, що візьме їх, адже вона поки ще дружина Олега, і має право на все, що знаходиться в їх квартирі. Знайшовши коробку, вона побачила, що грошей стало менше. Її це не збентежило. Вона акуратно переклала їх в свою сумочку і помчала до Жану. Той з радістю взяв гроші, і сказав, що можна готуватися до весілля. А вона нехай подає на розлучення.

Через кілька днів Марина вирішила розповісти все Олегу, і просити розлучення. Зайшовши в квартиру після роботи, вона відчула запах ліків. Олега не було вдома. Марина пройшла до шафи, щоб пошукати свої документи. На очі їй попалася папка з паперами. Вона відкрила її і почала читати. Там були листи з діагнозами Олега. Не може бути .. Хвороба серця, і дуже серйозна .. Як же так? Адже він ніколи нічого не говорив. Так ось чому він так погано виглядав останнім часом, часто лежав, і запах ліків давно вже витав в їх квартирі, а вона не здогадувалася навіть .. Грюкнули двері. Олег прийшов. — Олег. Це що, правда, що я тут прочитала? Давно ти хворий? Чому ти мовчав? — Так, Марина, правда. Не хотів тебе навантажувати своїми проблемами, я ж бачу, що тобі і так не радісно зі мною було, а тут ще моя хвороба .. Я боявся, що ти підеш від мене.

Але знаєш, є невеликий шанс, що мені допоможуть. Лікарі запропонували мені спробувати експериментальний препарат, але він коштує купу грошей. Я днями і ночами працював, щоб назбирати цю суму. Частина грошей я витрачав на лікування, але більша частина грошей зібрана. Марина, цей препарат може мені допомогти, уявляєш? Ще трохи і я куплю його. Прости мене, що приховував діагноз, але тепер ти в курсі, і сподіваюся, підтримаєш мене морально. Марина стояла приголомшена. Так ось що це за гроші були, а вона віддала їх Жану. Так, треба терміново їх повернути. Олег не заслужив такого ставлення. Марина обняла Олега, і сказала, що їй треба зібратися з думками. . Вона вибігла з квартири, і на таксі поїхала до Жану. Він довго не відкривав двері, а коли відкрив, то вона побачила за його спиною молоду дівчину. — Марина? Ти чого без дзвінка? У мене тут ділова зустріч, вибач, я не можу зараз говорити.

— Зустріч, значить? А ну, з дороги! Так, ну зрозуміло, шампанське, цукерки, ліжко пом’ята .. Ясно всі, що за зустріч у вас тут була! Ах, ти мерзотник! Швидко поверни мої гроші! Це чоловік збирав на ліки, а я не знала, і взяла їх! — Ну, що ти, Мариночка! Чи не давала ти мені ніяких грошей, навіщо придумувати? І взагалі, у тебе чоловік хворий, а ти по квартирах порядних чоловіків шастати, як не соромно! — Ах, ти .. Жан! Так як ти можеш таке говорити? Ми ж збиралися одружитися! — Ой, я тебе благаю! Що ти там придумав собі? Я, одружитися? Ось ще.. І Жан засміявся в обличчя Марині. Вона була обурена до глибини душі. Вона не впізнавала свого милого Жаник в цьому байдужому і черствому людині! Погрався і кинув, як з лялькою! Який же вона була дурна, що раніше не розгледіла його сутність!

Повернувшись додому, Марина розповіла все Олегу. Вона гірко плакала, а Олег гладив її по голові. — Я давно здогадувався, що ти мені не вірна. Але я так тебе люблю, я сподівався, що ти одуматися. Про хворобу не хотів говорити, щоб не викликати жалість. А ось гроші шкода .. Я стільки місяців збирав їх .. Сподівався, що зможу поправитися .. Марина взяла кредит, і вони купили все-таки ці ліки. Жан звільнився і поїхав в невідомому напрямку. Марина більше не бачила його. Олегу ставало краще від препарату, і вони щиро раділи цьому. Через кілька місяців Марина зрозуміла, що вагітна. Вона не вірила своїм очам, дивлячись на дві смужки на тесті. Вона навіть не сподівалася побачити їх коли-небудь. Вона дуже зраділа. Це знак, що все у них з Олегом буде тепер добре. Вона вийшла до Олега повідомити радісну новину.

Він лежав на підлозі і тримався за серце. Марина викликала швидку. Весь день вона провела в лікарні. Олегу зробили термінову операцію. Лікар запросив Марину в кабінет. — Повинен сказати вам правду. Олегу не допомогли ліки, на які ми так сподівалися. Жити йому залишилися лічені дні, ми нічого не можемо вдіяти, вибачте .. Марина не вірила почутому. Ну як же так, Олегу адже стало краще, у них буде дитина, життя налагоджується і тут така новина .. Коли лікарі дозволили зайти до Олега, Марина відразу повідомила, що чекає дитину. Олег заплакав від радості. У Марини теж текли сльози. Що ж тепер буде з ними .. — Марін, якщо народиться син, то й назви Мишком! P. S. На лавочці сидів хлопчик зі світлим волоссям і блакитними очима. В руках він тримав букет квітів. — Михайлику, поклажі квіточки татові на могилку і підемо, вже темніє. Сьогодні у твого тата був би День народження. Хлопчик поклав квіти, погладив фотографію батька, на якого він був вражаюче схожий. Взявши маму за руку, вони пішли до виходу

Leave a Comment