У п’ятницю я приїхав додому і застав порожній холодильник.

Копировать

У п’ятницю я приїхав додому і застав порожній холодильник. Я не міг зрозуміти, куди поділися продукти, адже щонеділі я їду в супермаркет, щоб закупитися на весь тиждень. І тут дружина мені пояснила, що до нас заходить її мама. Виявляється, за продуктами теща ходить не в магазин, а до нас додому …Щонеділі я їду в супермаркет і купую продукти для нашої сім’ї на тиждень. Я заробляю непогано, на їжі ніколи не економлю — купую все, що треба. Приїхав в п’ятницю додому, і застав порожній холодильник. І так кожен раз.

Наші діти ще досить маленькі — три і чотири роки, вони не могли з’їсти п’ять кіло м’яса і дві пачки пельменів, три дині і один кавун. І чому картоплі не 20 кілограмів, а тільки 2.- У нас були гості чи що? Чому я нічого про це не знаю? — питаю дружину.- Мама заходила, — пояснила дружина. — Їй же важко ходити в магазин і сумки важкі носити.- Що? — не відразу усвідомив я.Сказати, що я закипів, це нічого не сказати. На закупівлю продуктів я витратив весь вихідний. А потім ми ще довго стояли в пробці і діти запитували, коли ми вже поїдемо.

А тут теща спустилася на поверх нижче, забрала продукти, як ніби так і має бути. Ось, виявляється, яке щастя — жити в одному будинку з мамою дружини.Моя мама ніколи б собі такого не дозволила.- У свахи ж є кому ходити в магазин! — просвітила мене мама. — Свекор же не працює і добре себе почуває. Цілком може ходити в магазин. Але навіщо, якщо зять є, який все купить і практично додому занесе.На наступний тиждень ситуація повторилася. Я все купив, але вже в середині тижня половини продуктів не дорахувався. Я не витримав, піднявся до тещі і забрав дещо з її холодильника. Мама дружини такого від мене не очікувала, ахала, прикидалася самотньою хворою жінкою, але я не слухав її і забрав все, за чим прийшов. Дома дружина влаштувала мені сцену. Але я був готовий до цього.

— Не може ходити, кажу, добре. Нехай готує список, ти допоможеш зробити замовлення по інтернету.- А гроші? — запитала дружина. — Батьки ж не працюють, на одну пенсію живуть.- Чи не на одну, а на дві, — поправив я дружину. — Як інші справляються? А ми на підхваті, якщо що.Дружина мене не підтримала і цієї моєї позиції не зрозуміла. Вона вважає мене скупим. А теща з тестем взагаліперестали зі мною спілкуватися. Тепер я думаю, може я і справді вчинив погано?

Leave a Comment