Коли чоловік реєстрував дочку в РАГСі, він зробив серйозну помилку. Зараз я не можу її навіть по імені назвати

Копировать

Я чекала синочка протягом всієї своєї вагітності, і мені навіть в голову не приходило, що може народитися ідівчисько. А вже коли на УЗД невпевнено сказали «на кшталт хлопчик» — я і зовсім заспокоїлася.Про дівчинку дізналася, коли підійшов час другого УЗД. Стало прикро, не знаю як. Ридала, істерії, довела чоловіка до ручки. Тиждень ні з ким не розмовляла.А потім відпустило: дочка так дочка.І почали ми з чоловіком гадати, яке ім’я їй би підійшло.Дочку чоловіка від першого шлюбу звуть Лізою. Ідеальне ім’я, і до прізвища та до батькового прекрасно. Настільки вдало, що для нашої дочки що не пробуй — все гірше.Чоловік наполягав на Мирославі, але мені не подобалося взагалі. Чи не звучало, і просто не симпатизувало. Так і лаялися до самих пологів.

Потім махнули рукою: спершу подивимося. А там що прилипне, то, значить, буде її ім’яНародилася дівчинка благополучно, на п’ятий день ми вже були вдома. Але без імені. Родичам на їх геніальні пропозиції хотілося нагрубити, але ми трималися. Тиждень дивилися на спадкоємицю, прикладали до неї всі імена поспіль, навіть намагалися прямо за списками йти. Але так і не визначилися.У якийсь момент я раптом кажу: може, Марусею назвемо? Старовинне російське ім’я, що скажеш?Він погодився, напевно, тому, що втомився вже від цих суперечок. Пішов в ЗАГС прямо з ранку. Приносить свідоцтво про народження, а там так і написано: Маруся.Чи не Марія.

Чи не Мар’я навіть, прости господи.Він якось примудрився так би мовити, або його не зрозуміли, або не уточнили; в загальному, Маруся. Я в ЗАГС дзвоню, лаюся, вимагаю виправити. А мені кажуть, мовляв, документи вже видали, матуся. Бланки ці — НЕ довідка на аспірин, так що міняйте ім’я як годиться, заяву пишіть, дозвіл опіки беріть.І ось я в цьому дивному сні вже скоро рік. Хочу ім’я змінити, але мені тепер і Марія вже не подобається. Ми їїМасей називаємо, або Мусей. Навіть Мурочка. Але що це за котячі сльози, дитина у нас чи ні?Починаю ридати, як тільки доходить до документів. Пора вже вирішити щось, напевно? Що порадите?

Leave a Comment