Лист мами 9-річної учениці став хітом інтернету. Ви згодні з нею?

Копировать

Дорога вчителька! Пише вам мама однієї дев’ятирічної дівчинки.На жаль, моя дочка не хоче переходити в іншу групу з англійської. Вона маленька і їй подружки важливіше, ніж погані оцінки.Перестаньте, будь ласка, говорити їй, що її батьки недостатньо стараються, щоб навчити її англійської мови.Зрозумійте, батьки для своїх дітей — авторитети. І те, що ви їй постійно намагаєтеся пояснити, що я і її тато недостатньо здатні, або талановиті, або посидючіші, а просто кажучи, — разгильдяї — руйнує мою дитину.Ні, я не прийду більше в школу, щоб поговорити, як ви про те просите в щоденнику червоним розгонистим почерком.Тому що в минулий раз ви зловили мене і прямо при дитині відчитали мене за мою погану поведінку.При дитині відчитали її мати.

Так, що я виправдовувалася як овечка.Я не хочу бути овечкою в очах моєї дитини. Я хочу бути міцною і надійною.Скажу вам по секрету — я взагалі-то мати-пантера. Просто побоялася, що в школі така поведінка не зовсім доречно.Тому нам краще більше не зустрічатися. Овечу шкуру я викинула.Я не знаю, як пояснити сучасній школі, що батьки взагалі не повинні займатися уроками з дітьми.І якщо у дитини не виходить, то це проблема вчителя, невідповідності програми за віком, підручника, завищених очікувань, і так далі.

Добре Добре. Нічого ми нікому не доведемо і будемо намагатися займатися вдома.Хочу пояснити вам, що з моєю дочкою займається її тато, мій колишній чоловік, який відвідує її два рази на тиждень.Так, він не завжди виконує завданняХоча, якщо чесно, я не можу повірити, що вчений не може правильно зробити завдання в електронному журналі.Але і витрачати час на доказ його правоти ми теж не будемо.Добре, він завжди виконує не те, що ви задали. Припустимо.Знаєте що?Дочка чекає його і хоче займатися тільки з ним.І я, чесно, не здивуюся, якщо насправді вони займаються німецьким. Або взагалі грають в карти.Нам не все одно.Так. Взагалі все одно, і я не буду його картати за недолік старанності.І скандалити не буду. І ні, він займається не «абияк».Англійську вона як-небудь вивчить. А ось своє дитинство і спілкування з батьком не поверне ніколи.

Так, нас всіх влаштовує трійка.Я особисто вивчила англійську за місяць життя в Нью Йорку, коли мені було вже 24.Володію вільно.Так, я вважаю, що нинішня трійка ніяк не вплине на її майбутнє. Ні, я не вірю в «клеймо трієчниці». Ні, я не вважаю посидючість важливою чеснотою.І підручник Верещагіної мені здається антипедагогічним, і, вчися я по ньому в Нью Йорку, то швидше за всезаговорила б по-іспанськи.До питання про те, чому інші діти можуть вивчити англійську за цим підручником.Частина з дітей талановиті і мають схильність до мов і навіть займаючись самостійно дуже успішно опановують мовою. Або, наприклад, вони це роблять з репетитором.Ні, я не вважаю за потрібне найняти репетитора.

Тому що до приходу репетитора потрібно ще додатково займатися, а я не розумію, навіщо займатися тим, що дитинамайже не застосовує в житті. І до чого у нього зараз немає ні здібностей, ні інтересу.Так, я вважаю не всі здібності потрібно рано розвивати.Потім, репетитор коштує 1500 рублів за заняття, тобто 3000 в тиждень, 90000 на рік.За 7 років школи — це майже 10 тисяч євро. Сумовитих занять за підручниками граматики і сумнівними аудіозаписами.На ці гроші я років через 5 можу на два місяці поселити мою дочку в Лондоні і найняти веселу молоду вчительку. Вонибудуть гуляти по весняному Лондону, всипаному жовтими нарцисами.Розумієте різницю?Так само як і я, вона вивчить англійську за пару місяців.Або так само як її батько, вивчить її, підсівши на який-небудь американський серіал.Саме тому в очах нашої дочки нам так важливо залишатися надійною опорою.Щоб спиратися на наш досвід.Який значно продуктивніше, ніж шкільна програма.Будь ласка, скажіть їй, що ми, її батьки, класні.

Leave a Comment